«
»


Feb
5

Treinen volgen

Posted by Marc Buma in mashup, vervoer

Op de website van www.swisstrains.ch vind je een mooie Google Maps mashup. Je kunt hier “live” meekijken met de dienstregeling van de zwitserse spoorwegen. Op dit moment is de weergave gebaseerd op de tijden uit de dienstregeling, maar de bedoeling is dat dit op korte termijn gaat gebeuren op basis van de echte locaties van de treinen aan de hand van GPS informatie.

Leuke details zijn:

  • Als je op een station op de kaart klikt dan verschijnt een lijst met treinen die binnenkort vanaf het station gaan vertrekken in het informatievenster.
  • Als je de cursor over een trein beweegt dan verschijnt informatie over de trein
  • Als je op een trein klikt dan verschijnt er informatie over de dienstregeling en het rijschema van de trein in het informatievenster
  • Via het informatievenster kun je ook snel naar een bepaald station of treinnummer zoeken.

Een laatste spectaculaire optie vind je in het informatievenster nadat je een trein hebt aangeklikt. Als je op de knop “Follow”drukt dan vlieg je als een vogel mee boven de trein terwijl deze zich door het landschap verplaatst. Probeer bijvoorbeeld maar eens mee te rijden met een van de bijzondere treinen die je vindt op de website Switzerland Hub zoals de Glacier express of Bernina express!

Bron: www.swisstrains.ch via googlemapsmania.blogspot.com/

Lees meer:


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.