«
»


Sep
19

Live online

Posted by admin in nieuws, varen, volgen

Op diverse plaatsen kan je op het web (bijna) live informatie vinden. Zo toont onderstaande screenshot de MarineTraffic website op 19 September 2011: de groene lijn de je ziet is de route van het de MSC Luciania. Dit 363 meter lange containerschip is door een  storing uit koers geraakt en vastgelopen op een zandbank in de Westerschelde. Om het schip heen zie je een hele vloot van sleepboten die druk bezig zijn om het schip weer vlot te trekken.

image

Deze website maakt gebruik van informatie uit het Automatic Identification System (AIS). Aan boord van het schip bevind zich een transponder die regelmatig scheepsgegevens zoals positie, snelheid en reisgegevens verstuurt. Via ontvangers op het vaste land worden deze gegevens opgevangen en verzameld. Uiteindelijk kan je de gegevens op websites als marinetraffic.com of vesseltracker.com doorzoeken. Je vindt hier ook aanvullende gegevens zoals tonnage, diepgang  en fotos van de schepen.

Van het vastgelopen schip waren al snel fotos te zien op marinetraffic zoals onderstaande screenshot laat zien:

image

Uiteindelijk is te zien hoe het schip weer is vlotgetrokken:

image

en hoe de reis naar Engeland wordt voortgezet

image

Wil je meer lezen over live systemen? Lees hier hoe je in Zwitserland treinen live kunt volgen of kijk bij de opdracht Volgen! uit het practicum hoe je zelf dit soort informatie kunt vinden.

Links:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.