«
»


Sep
8

Alles is relatief

Posted by admin in mashup, Spelen

Het is vaak moeilijk om je voor te stellen wat de impact van een gebeurtenis is die elders op de wereld plaatsvindt. Op de website van BBC Dimensions vind je een groot aantal Google Maps mashups die recente en minder recente historische gebeurtenissen koppelen aan een locatie op de kaart die je zelf kunt instellen. Doordat de gegevens over een voor jou bekende locatie worden getoond krijg je een veel beter beeld van de situatie.

image

De mashups zijn gerangschikt in verschillende categorieen zoals “De ruimte”, “Oude werelden” en “Mileurampen”: In iedere categorie vind je diverse interessante sets met gegevens. Als je er een uikiest kan je vervolgens een postcode (bv. ”3512, NL”) of stad (Utrecht, NL)invoeren waarna de mashup gemaakt wordt.

Hieronder zie je hoe groot het internationale ruimtestation ISS is ten opzichte van de Amsterdam ArenA:

image

 

 

 

Andere voorbeelden:

Er is nog veel meer te ontdekken!

Links

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.