«
»


Feb
5

Olympische Winterspelen

Posted by Marc Buma in sport

De winterspelen in Vancouver komen er aan: er zijn een aantal Google Earth gerelateerde websites gelanceerd waar je alvast kunt rondkijken op locatie.

Leverancier van GeoInformatie SPOT heeft een virtuele versie van de afdaling voor mannen en vrouwen in Whistler gemaakt: klik hier en kies een van de pistes onder het kopje “Visualize an animation”. Je kunt er de verschillende pistes in 3D bekijken onder het kopje “Visualize a ski run”.

Op de officiële website van de winterspelen vind je 3D modellen van de gebouwen en locaties waar de spelen gehouden worden. Klik op de site eerst op “Spectator Guide”, dan op “Venues”. Klik nu op een van de locaties in de lijst en kies voor “3D View” in het menu er onder: Nu word je meegenomen naar het model in de google earth viewer op de website. 

imageIn de bijbehorende collectie van het Google 3D warehouse vind je een mooi model van de bobsleebaan (klik hier).

Als je wilt weten waar de Olympische vlam zich op dit moment bevindt dan kan dat via deze link.

Er zijn ook streetview opnames op de pistes gemaakt: deze zullen eerdaags wel in Google Maps en Google Earth beschikbaar komen!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.