Oct
29

Cityscape Panorama Project

Posted by admin in architectuur, leuke projecten

In 1992 is de fotograaf T. John Hughes begonnen met het fotograferen van het veranderende aanzicht van de Amerikaanse stad Denver. Hij selecteerde 40 locaties die een representatief beeld van de stad gaven en legde deze vast op panorama foto’s. Sinds dien keert hij iedere 5 jaar naar deze plaatsen terug om deze locaties opnieuw te fotograferen. Hij wil zo een beeld schetsen van de historische en estetische veranderingen over de tijd.

cityscape

 

 

 

Op de website van de fotograaf vind je een groot aantal fotomontages waarbij steeds drie panorama’s boven elkaar getoond worden: het is verbazend om te zien hoe een straat over de jaren kan veranderen! Je kunt de pijltjes boven de panorama’s gebruiken om van panorama te wisselen.

Lees meer:


Comments Off

Oct
9

Mooie beelden

Posted by admin in 80 klikken kort, mooie plekken

Wil je gewoon eens rustig genieten van mooie beelden van de aarde? Surf dan naar het Images Of Earth blog en blader door de schitterende foto’s die door Alientourist zijn verzameld. Aanrader!

aralsk1

Lees meer:


Comments Off

Oct
5

Stuur eens een kaartje

Posted by admin in leuke projecten

Een poosje terug stond er een leuke tip in het Google Lat Long Blog: ben je na een avond zwerven op een leuke locatie aangekomen in Google Earth dan is het erg eenvoudig om een digitale prentbriefkaart te versturen. Zorg eerst dat je het onderwerp van de prentbriefkaart mooi in beeld hebt. Hierna kan je op twee manieren een prentbriefkaart versturen: als afbeelding of als kml koppeling naar Google Earth. Meer details vind je in het artikel Lat Long Blog – Postcards from Google Earth. Ook via de eerder besproken site van GeoGreeting kun je leuke briefkaarten versturen.

RAA012008090

(Ook in de vele beeldbanken kun je via internet leuke briefkaarten vinden zoals deze van het Regionaal Historisch Centrum Alkmaar)


Comments Off

Oct
5

Google Earth in Alaska

Posted by admin in leuke projecten, onderwijs

Als inspiratie voor de wedstrijd: Lees meer over een bezoek van het Google’s Education Team aan Alaska op onlinekaarten.nl


Comments Off