Jun
6

Live uit de ruimte

Posted by admin in ruimtevaart

Op dit moment wordt missie ST-124 van de NASA uitgevoerd. De space shuttle Discovery is inmiddels aan aan het internationale ruimtestation (ISS) gekoppeld. Tijdens deze missie worden een aantal nieuwe componenten van het japanse ruimtelaboratorium Kibo ("Hoop") aan het ISS toegevoegd.

220456main_sts124_crew_420

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De missie is bijzonder goed online te volgen: zo kun je via het online televisiekanaal van de NASA live meekijken met het leven aan boord van de shuttle: met name tijdens de ruimtewandelingen zijn er spectaculaire beelden te zien! De live uitzendingen beginnen meestal rond twaalf uur ‘s ochtends en duren de hele dag: je kunt in de gids kijken voor de tijden van de ruimtewandelingen. Als je zelf eens wilt rondkijken in het ISS dan is dat mogelijk: kies dan op deze pagina voor de optie "Interactive Space Station Reference Guide".

Op de website van NY2O kun je zien waar de space shuttle en het ISS zich boven de aarde bevinden. Je kunt hier ook andere objecten in de ruimte volgen zoals weer-, televisie- en GPS satellieten en de Hubble Space Telescope.

Tijdens deze missie is er een speciale gast aan boord: Buzz Lightyear uit de Toy Story tekenfilms van Disney brengt ook een bezoek aan de ruimte! Dit bezoek maakt deel uit van de Space Ranger Education Series waarmee Disney en NASA de ruimtevaart in de klas onder de aandacht willen brengen: op de website van het project vind je educatieve spelletjes voor kinderen die goed aansluiten bij ST-124. Overigens heeft Buzz wel moeten trainen voor reis zoals je in de bovenstaande film kunt zien :-).

Overigens is Buzz Lightyear niet de eerste stripfiguur die de ruimte bezoekt: kun jij vinden welk "zoete" karakter eerder op een spaceshuttle missie en de apollo missies meehielp?


Comments Off