May
23

Oeps

Posted by admin in Rampen

Stel je voor: De bemanning van een booreiland is in de bodem van een meer aan het boren op zoek naar olie. Opeens klinken er verontrustende geluiden: de boor heeft een gat veroorzaakt waardoor het meer begint leeg te lopen in de schachten van de mijn die onder het meer ligt.

Dit is echt gebeurd in Lake Peigneur in de Verenigde Staten: hoe dit verhaal afloopt gaat kun je terugzien in de onderstaande film op YouTube.

Meer lezen:


Comments Off

May
23

Workshop 80 klikken

Posted by admin in workshop

Stichting TOER-IP (gevestigd in Rotterdam) verzorgt sinds jaren klassikale computercursussen en trainingen voor de beginner, voor de gevorderde maar ook voor ouderen die willen starten met de computer of Internet en e-mail. Deze zomer wordt een aantal keer een workshop georganiseerd waarbij "Reis om de wereld in 80 klikken" wordt gebruikt. In deze workshop leer je hoe je met minimale kosten toch virtueel op vakantie kan. Klik voor meer informatie op deze link.


Comments Off

May
19

Brandweerkazernes

Posted by admin in 80 klikken kort, architectuur

 

 

 

 

 

 

 

 

In dit bericht van het deputydog blog vind je 7 bijzondere brandweerkazernes. Je kunt ze in Google Earth bekijken door dit KML bestand te openen.

Je vindt overigens nog veel meer leuke artikelen op het deputydog blog: kijk ook maar eens naar:

This post from the deputydog blog shows 7 cool firestations from around the world. Open this KML file to locate them in Google Earth!

There is a lot more to be found on the deputydag blog: don’t forget to read these articles:


Comments Off

May
8

Zappen over de aarde

Posted by admin in 80 klikken kort

Voor iedereen die met de nieuwe versie van Google Earth wil spelen: hier zijn wat losse onderwerpen:

 • Voor iedereen die van amerikaans basketbal houdt: De amerikaanse basketbal federatie NBA heeft een bijzonder mooi KML bestand online gezet: hierin vind je allerlei locaties die met de sport te maken hebben en ook een aantal 3D-modellen van stadions. Kijk maar eens op http://nbaearth.com/
 • Een van mijn favoriete foto’s uit het boek vind je bij de laatste klik (klik 80: de blanco klik). Het is een beeldoverlay van de aarde bij nacht. In het artikel "Cities by night: The view from space" op de Earth Observatory van de NASA vind je veel achtergrondinformatie over nachtfotografie uit de ruimte. Vergeet niet om de videomontage waarnaar gerefereerd wordt te bekijken!
 • Op de website van nukaart.nl (http://www.nukaart.nl) kun je de locaties van de berichten van de nu.nl nieuwssite terugzien. Daarnaast biedt deze fraaie site ook de mogelijkheid om weer en verkeer gerelateerde informatie te bekijken.
 • In een bericht van rochas op de google earth community vind je veel informatie over het komende europees kampioenschap voetbal in Oostenrijk en Zwitserland (klik hier om het bericht te openen). In het bijbehorende KML bestand kan je in de map "Stadiums with schedule" kijken voor het spelschema en de locaties van de wedstrijden. Ook de officiële EUFA website is de moeite van het verkennen waard (http://euro2008.uefa.com).
 • Op het Google Earth Blog vind je een bericht met veel informatie over de cycloon Nargis die afgelopen weekend grote verwoesting en overstromingen veroorzaakte in het zuiden van Myanmar: Bekijk het pad van de storm, satellietbeelden van de cycloon en voor/na opnames in het bericht. (http://www.gearthblog.com/). Over het algemeen is modderig water slecht te zien op satellietbeelden, maar de ‘false color’ MODIS beelden laten de omvang van de ramp duidelijk zien. Uitleg over de MODIS beelden vind je op de site van NASA.
 • Ten slotte nog een filmpje op youtube van een spannende wandeling: kun jij in Google Earth terugvinden waar dit precies is?

Als je er niet uitkomt: kijk op de bijbehorende wikipedia pagina voor meer informatie!


Comments Off

May
8

Google Earth 4.3

Posted by admin in nieuws, Streetview

Sinds een paar dagen is een nieuwe versie van Google Earth beschikbaar. In deze versie zitten een aantal leuke en nuttige uitbreidingen:

 • Vernieuwde gereedschappen voor navigatie
 • De zon
 • Streetview in Google Earth
 • Het jaar waar in het fotomateriaal gemaakt is wordt getoond
 • Nieuwe 3D-modellen van gebouwen en snellere weergave hiervan

Lees meer over deze uitbreidingen door dit bericht te openen

Read the rest of this entry »


Comments Off