Feb
15

Space Night

Posted by Marc Buma in muziek, ruimtevaart

Vanaf 1994 wordt op de duitse “Bayerische Rundfunk” een nachtuitzending verzorgd die opgebouwd is uit een mix van Chill-out ambient muziek en vanuit de ruimte geschoten beelden van de aarde. De zogeheten “Space Night” is bedacht als alternatief voor het saaie testbeeld dat tot dan toe ‘s nachts te zien was. De uitzendingen van beelden uit de ruimte wordt afgewisseld met informatieve programma’s over onder andere astronomie. De serie bouwde door de mooie beelden en de relaxte muziek al snel een cultstatus op.

Je kunt op youtube een groot aantal fragmenten uit de serie terugvinden. Er is ook een “Best of Earthviews” DVD te koop als je de beelden in hoge resolutie wilt bekijken.

Het programma levert een ideale achtergrond voor tijdens je omzwervingen over de virtuele aarde!

 YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

 Meer lezen/kijken:


Comments Off

Feb
13

Stukje zwemmen?

Posted by Marc Buma in vakantie

Iets ten noorden van de plaats Algarrobo in Chili vind je het grootste zwembad ter wereld. Deze kunstmatige lagune heeft een lengte van meer dan 1 kilometer en een oppervlakte van acht hectare. Om het bad te vullen heb je 2.5 miljoen liter water nodig. Het bad maakt onderdeel uit van het San Alfonso del Mar vakantiecomplex met hotels en appartementen.

Voor wie behoefte heeft aan een beetje vakantiegevoel: klik hier om live op locatie te kijken of klik hier om in 3D bij het zwembad rond te hangen.

Als je in Google Earth de laag Panoramio aanzet dan kun je diverse foto’s in de omgeving bekijken. Klik hier om er naar toe te vliegen.

 Meer lezen:


Comments Off

Feb
8

Proeven?

Posted by Marc Buma in welkom

Wil je alvast een indruk krijgen van het boek? In de voorpublicatie over het boek vind je vier voorbeelden:

  • Maak kennis met Google Earth en bezoek een bekende locatie in Parijs
  • Zie waar je foto’s met een enorme beeldresolutie kunt vinden op de globe
  • Rijd mee over een van de gevaarlijkste wegen op aarde en bezoek de steilste weg op aarde
  • Beleef een parapente vlucht in de Andes in Chili

Uiteraard is er in het boek zelf nog veel meer te beleven!

klik hier om de voorpublicatie te openen

Klik in het rechtermenu op “80 klikken in Google Earth ” om alle verwijzingen uit het boek in Google Earth te openen


Comments Off

Feb
5

Treinen volgen

Posted by Marc Buma in mashup, vervoer

Op de website van www.swisstrains.ch vind je een mooie Google Maps mashup. Je kunt hier “live” meekijken met de dienstregeling van de zwitserse spoorwegen. Op dit moment is de weergave gebaseerd op de tijden uit de dienstregeling, maar de bedoeling is dat dit op korte termijn gaat gebeuren op basis van de echte locaties van de treinen aan de hand van GPS informatie.

Leuke details zijn:

  • Als je op een station op de kaart klikt dan verschijnt een lijst met treinen die binnenkort vanaf het station gaan vertrekken in het informatievenster.
  • Als je de cursor over een trein beweegt dan verschijnt informatie over de trein
  • Als je op een trein klikt dan verschijnt er informatie over de dienstregeling en het rijschema van de trein in het informatievenster
  • Via het informatievenster kun je ook snel naar een bepaald station of treinnummer zoeken.

Een laatste spectaculaire optie vind je in het informatievenster nadat je een trein hebt aangeklikt. Als je op de knop “Follow”drukt dan vlieg je als een vogel mee boven de trein terwijl deze zich door het landschap verplaatst. Probeer bijvoorbeeld maar eens mee te rijden met een van de bijzondere treinen die je vindt op de website Switzerland Hub zoals de Glacier express of Bernina express!

Bron: www.swisstrains.ch via googlemapsmania.blogspot.com/

Lees meer:Comments Off

Feb
1

Verborgen boodschap

Posted by Marc Buma in mashup

Een leuke Google Maps mashup op www.geogreeting.com. Zoek de verborgen boodschap op het aardoppervlak!

Boodschap


Comments Off