Sep
8

Alles is relatief

Posted by admin in mashup, Spelen

Het is vaak moeilijk om je voor te stellen wat de impact van een gebeurtenis is die elders op de wereld plaatsvindt. Op de website van BBC Dimensions vind je een groot aantal Google Maps mashups die recente en minder recente historische gebeurtenissen koppelen aan een locatie op de kaart die je zelf kunt instellen. Doordat de gegevens over een voor jou bekende locatie worden getoond krijg je een veel beter beeld van de situatie.

image

De mashups zijn gerangschikt in verschillende categorieen zoals “De ruimte”, “Oude werelden” en “Mileurampen”: In iedere categorie vind je diverse interessante sets met gegevens. Als je er een uikiest kan je vervolgens een postcode (bv. ”3512, NL”) of stad (Utrecht, NL)invoeren waarna de mashup gemaakt wordt.

Hieronder zie je hoe groot het internationale ruimtestation ISS is ten opzichte van de Amsterdam ArenA:

image

 

 

 

Andere voorbeelden:

Er is nog veel meer te ontdekken!

Links


Comments Off

Feb
5

Treinen volgen

Posted by Marc Buma in mashup, vervoer

Op de website van www.swisstrains.ch vind je een mooie Google Maps mashup. Je kunt hier “live” meekijken met de dienstregeling van de zwitserse spoorwegen. Op dit moment is de weergave gebaseerd op de tijden uit de dienstregeling, maar de bedoeling is dat dit op korte termijn gaat gebeuren op basis van de echte locaties van de treinen aan de hand van GPS informatie.

Leuke details zijn:

  • Als je op een station op de kaart klikt dan verschijnt een lijst met treinen die binnenkort vanaf het station gaan vertrekken in het informatievenster.
  • Als je de cursor over een trein beweegt dan verschijnt informatie over de trein
  • Als je op een trein klikt dan verschijnt er informatie over de dienstregeling en het rijschema van de trein in het informatievenster
  • Via het informatievenster kun je ook snel naar een bepaald station of treinnummer zoeken.

Een laatste spectaculaire optie vind je in het informatievenster nadat je een trein hebt aangeklikt. Als je op de knop “Follow”drukt dan vlieg je als een vogel mee boven de trein terwijl deze zich door het landschap verplaatst. Probeer bijvoorbeeld maar eens mee te rijden met een van de bijzondere treinen die je vindt op de website Switzerland Hub zoals de Glacier express of Bernina express!

Bron: www.swisstrains.ch via googlemapsmania.blogspot.com/

Lees meer:Comments Off

Feb
1

Verborgen boodschap

Posted by Marc Buma in mashup

Een leuke Google Maps mashup op www.geogreeting.com. Zoek de verborgen boodschap op het aardoppervlak!

Boodschap


Comments Off