Jan
1

Waar ben je?

Posted by admin in leuke projecten, onderwijs, reizen, Spelen

Met GeoGuessr kan je deelnemen aan een virtuele dropping. Aan het begin van het spel word je virtueel meegenomen naar een willekeurige locatie op aarde. Met behulp van streetview kan je daar rondkijken en rondwandelen. Heb je uitgevonden waar je je bevindt? Sluit dan de spelronde af door de locatie aan te wijzen met een speld op de kaart. Het aantal punten dat je krijgt is afhankelijk van de afwijking tot de echte locatie. Na 5 locaties is het spel afgelopen en zie je een overzicht van je reis. Erg verslavend!

geoguessr 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via de optie “create challenge” kan je met vrienden een wedstrijd opzetten. Maak een link aan en deel die via email. Alle deelnemers krijgen dan dezelfde locaties. Na afloop kan je de resultaten onderling delen via een tweede link.

XKCD heeft een leuke stip over GeoGuessr getekend:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[bron: http://xkcd.com/1214/]


Comments Off

Sep
28

Op ontdekking in Bangkok

Posted by admin in mooie plekken, reizen

Heb je zin om even weg te dromen achter je PC: ga dan virtueel op reis naar Bankok. Op de website van Bangkokin360.com kan je rondzwerven over de straten van Bankok. Naast de streetview-achtige opnamen op de straten kan je op veel plaatsen virtueel naar binnen lopen.

image

Zo kun je onder andere een tandartskliniek, een kunstgallerie, een school of een golfbaan bezoeken.

image

Rondlopen door de panoramas is eenvoudig: Met de knoppen (met pijl) op straat kan je je van panorama naar panorama verplaatsen. In de panoramas verschijnen logos als je ergens naar binnen kunt wandelen. Daarnaast kan je op de gekleurde circels op de kaart klikken om naar een andere lokatie te gaan. Tenslotte kan je zoeken in de lijst met aanwezige bedrijven via de de gekleurde balken onder in beeld.

Ben je uitgekeken in Bangkok? Klik dan op de knop “Areas” en reis virtueel door naar Phuket en wandel naar het strand om even bij te komen!

Links:


Comments Off