Jan
1

Waar ben je?

Posted by admin in leuke projecten, onderwijs, reizen, Spelen

Met GeoGuessr kan je deelnemen aan een virtuele dropping. Aan het begin van het spel word je virtueel meegenomen naar een willekeurige locatie op aarde. Met behulp van streetview kan je daar rondkijken en rondwandelen. Heb je uitgevonden waar je je bevindt? Sluit dan de spelronde af door de locatie aan te wijzen met een speld op de kaart. Het aantal punten dat je krijgt is afhankelijk van de afwijking tot de echte locatie. Na 5 locaties is het spel afgelopen en zie je een overzicht van je reis. Erg verslavend!

geoguessr 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via de optie “create challenge” kan je met vrienden een wedstrijd opzetten. Maak een link aan en deel die via email. Alle deelnemers krijgen dan dezelfde locaties. Na afloop kan je de resultaten onderling delen via een tweede link.

XKCD heeft een leuke stip over GeoGuessr getekend:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[bron: http://xkcd.com/1214/]


Comments Off

Sep
8

Alles is relatief

Posted by admin in mashup, Spelen

Het is vaak moeilijk om je voor te stellen wat de impact van een gebeurtenis is die elders op de wereld plaatsvindt. Op de website van BBC Dimensions vind je een groot aantal Google Maps mashups die recente en minder recente historische gebeurtenissen koppelen aan een locatie op de kaart die je zelf kunt instellen. Doordat de gegevens over een voor jou bekende locatie worden getoond krijg je een veel beter beeld van de situatie.

image

De mashups zijn gerangschikt in verschillende categorieen zoals “De ruimte”, “Oude werelden” en “Mileurampen”: In iedere categorie vind je diverse interessante sets met gegevens. Als je er een uikiest kan je vervolgens een postcode (bv. ”3512, NL”) of stad (Utrecht, NL)invoeren waarna de mashup gemaakt wordt.

Hieronder zie je hoe groot het internationale ruimtestation ISS is ten opzichte van de Amsterdam ArenA:

image

 

 

 

Andere voorbeelden:

Er is nog veel meer te ontdekken!

Links


Comments Off

Dec
31

Demo – 80 klikken promo

Posted by admin in Spelen


FlarTesting

Alternative content

Get Adobe Flash player


Comments Off