Sep
3

Wedstrijd: online kaarten in de klas!

Posted by Marc Buma in leuke projecten, wedstrijd, workshop

De redactie van Online Kaarten en auteur Marc Buma van Reis om de wereld in 80 klikken organiseren een wedstrijd voor docenten in het basis- en voortgezet onderwijs én studenten aan de lerarenopleidingen. Deelnemers maken een lesopzet waarin gewerkt wordt met online kaarten en virtuele globes, zoals Google Earth, Google Maps, Microsoft Live Search enzovoort. Met deze wedstrijd zijn mooie prijzen te winnen. Bovendien komen alle bruikbare inzendingen in een openbare wiki te staan, zodat iedereen gebruik kan maken van de lessen.

Vaak wordt er bij online kaarten en virtuele globes uitsluitend gedacht aan toepassingen voor het vak aardrijkskunde. Maar ook bij andere schoolvakken kan er op een leuke, motiverende en leerzame manier met deze programma’s gewerkt worden. Voorbeelden daarvan vind je volop op dit weblog. Laat je creativiteit spreken: ga met de leerlingen naar buiten, laat ze zelf ontdekken en ontwerpen, experimenteer met verschillende technologieën, kijk naar de eigen omgeving of bezoek juist exotische oorden en bedenk vooral een ludieke toepassing van online kaarten en virtuele globes voor jouw vak.

Lijkt het je een leuke uitdaging mee te doen aan deze wedstrijd, maar weet je niet precies hoe je met online kaarten en virtuele globes aan de slag kunt? Geen probleem! We verzorgen namelijk voor ieder die dat wil een workshop met lezing. Na afloop ben je op de hoogte van de basismogelijkheden van bovengenoemde programma’s en heb je alleen nog maar een flinke dosis creativiteit nodig om een kansrijke les te maken.

Met de wedstrijd zijn mooie prijzen te winnen, waaronder een training, hardware, een abonnement op COS en luchtfoto’s van www.kaartenenatlassen.nl. De jury bestaat uit Jeroen Bottema (aardrijkskundeleerkracht en opleider bij Hogeschool InHolland), Erno Mijland (journalist, onder andere werkzaam voor COS en mede-auteur op het weblog Online Kaarten) en Gerard Dummer (onderwijskundige en docent bij Pabo Domstad, deskundige op het gebied van Google Earth in het onderwijs). Alle bruikbare inzendingen komen in een openbare wiki te staan, zodat iedereen gebruik kan maken van de lessen. Insturen van de inzendingen kan tot en met zondag 30 november 2008. Bekendmaking van de winnaar is op 10 december 2008. De wiki zal dan ook online gaan.

Alle informatie over de wedstrijd en de wedstrijdvoorwaarden is te vinden op de website Online Kaarten (klik hier om naar Online kaarten te gaan).

Mocht je vragen hebben dan kunnen deze gestuurd worden naar wedstrijd [at] googledearth-blog.nl. Op dit mail adres zijn ook tips welkom.


Comments Off