Jan
1

Waar ben je?

Posted by admin in leuke projecten, onderwijs, reizen, Spelen

Met GeoGuessr kan je deelnemen aan een virtuele dropping. Aan het begin van het spel word je virtueel meegenomen naar een willekeurige locatie op aarde. Met behulp van streetview kan je daar rondkijken en rondwandelen. Heb je uitgevonden waar je je bevindt? Sluit dan de spelronde af door de locatie aan te wijzen met een speld op de kaart. Het aantal punten dat je krijgt is afhankelijk van de afwijking tot de echte locatie. Na 5 locaties is het spel afgelopen en zie je een overzicht van je reis. Erg verslavend!

geoguessr 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via de optie “create challenge” kan je met vrienden een wedstrijd opzetten. Maak een link aan en deel die via email. Alle deelnemers krijgen dan dezelfde locaties. Na afloop kan je de resultaten onderling delen via een tweede link.

XKCD heeft een leuke stip over GeoGuessr getekend:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[bron: http://xkcd.com/1214/]


Comments Off

Feb
2

Training Kennisnet

Posted by Marc Buma in nieuws, onderwijs, training

Afgelopen vrijdag was er tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling een bijeenkomst voor de mensen die deelnemen aan het expertnetwerk Digitale didactiek MBO. Aan een aantal van de deelnemers heb ik een workshop "Web 2.0 – Een reis om de wereld in 80 klikken" gegeven. zaal

 

 

 

 

 

Hier vind je een afdruk van de sheets van de presentatie en een aantal praktijkopdrachten. De eerste vier opdrachten hebben betrekking op Google Maps en Microsoft Live Maps. De laatste acht maken gebruik van Google Earth.

Ben je geinteresseerd bent in een on-site training in je eigen organisatie? Stuur een email naar mosbuma[at]80klikken[punt]nl voor meer informatie.


Comments Off

Oct
5

Google Earth in Alaska

Posted by admin in leuke projecten, onderwijs

Als inspiratie voor de wedstrijd: Lees meer over een bezoek van het Google’s Education Team aan Alaska op onlinekaarten.nl


Comments Off

Apr
22

Weblog in beeld: Online kaarten

Posted by Marc Buma in leuke projecten, onderwijs, weblog in beeld

De weblog “Online Kaarten” van Kaj Rietberg (met assistentie van Erno Mijland) is gericht op het gebruik van online kaarten in het onderwijs. Je vind hier een aangename mix van artikelen met uitleg over het gebruik van digitaal kaartmateriaal en ideeen voor projecten die je in de klas kunt uitvoeren (en uiteraard goede boekrecenties :-)) . De projecten lenen zich ook uitstekend voor thuis achter de computer op een regenachtige woensdagmiddag!

Online kaarten weblog

Kijk maar eens naar dit bericht over de tweede wereldoorlog: als je hiervandaan doorklikt vind je bijvoorbeeld de website “Het dak van Rotterdam” met mooie panorama foto’s en dit artikel met indrukwekkende beeldoverlays van luchtfoto’s gemaakt tijdens D-Day.

Ook het artikel over de inzet van Google Earth bij verkeersles vind ik persoonlijk erg leuk.


Comments Off