Apr
22

Kunst aan de lopende band

Posted by Marc Buma in kunst

China staat te boek als de fabrieksvloer van de wereld. Dit geldt niet alleen voor consumptiegoederen: op het Google Earth Community forum vind je dit artikel over het “dorp” Dafen: Dafen (22.6121, 114.131) is een wijk van de stad Shenzhen in China waar zich een groot aantal kunstenaars gevestigd heeft. Naar schatting komt ongeveer 60% van alle goedkope olieverfschilderijen die op de wereld geschilderd worden hier vandaan. In de meeste gevallen betreft het hier geen originele kunst: meestal zijn de schilderijen kopieen van bekende meesterwerken.

http://dalihouse.blogsome.com/2006/10/23/great-leap-sideways-and-a-little-back/

Soms wordt hierbij enige artistieke vrijheid genomen

Als je de artikelen in Der Spiegel en bij Dali House kun je meer lezen over Dafen: je vind er leuke annecdotes en foto’s van kunst uit Dafen. Op de website van Dafen art vind je nog meer voorbeeldkunst.

Als je op de youtube website zoekt op “Dafen painting” dan vind je een aantal video’s over Dafen: onder andere onderstaande engelstalige documentaire en deze artistieke impressie.

Overigens kun je in Nederland in Slot Zeist (52.079, 5.23468) op de tentoonstelling Net Echt werk van de nederlandse meestervervalser Geert Jan Jansen bekijken (tot 16 juni 2008). Een verslag van het Algemeen Dagblad vind je hier.


Comments Off

Apr
8

De bijbel uit de lucht

Posted by Marc Buma in 80 klikken kort, kunst

Voor een tentoonstelling in Florida (VS) heeft het australische kunstenaarscollectief “The Glue Society” een aantal (gesimuleerde) satellietfoto’s gemaakt van gebeurtenissen uit de bijbel. De combinatie van nieuwe techniek en oude gebeurtenissen is verrassend!

 

Hierboven zie je hoe het doortrekken van de rode zee door Mozes er uit de lucht moet hebben uitgezien. Als je wilt weten hoe het paradijs, de ark van Noach of de kruisiging er vanuit ‘God’s Eye View’ uitzien kun je de rest van de beelden op de website van creative review bekijken!


Comments Off