Jan
23

Zoek de Stig!

Posted by admin in mooie plekken, Streetview

Als je deze link volgt kom je uit op het vliegveld van Dunsford in het Verenigd Koninkrijk. Hier vind je het testcircuit van het Britse autoprogramma Top Gear. Je kunt nu zelf virtueel door de hammerhead en gambon racen. Of eigenlijk wandelen want de navigatie in streetview gaat niet zo snel.

In onderstaand filmpje kun je zien hoe de streetview panoramas gemaakt zijn.


Comments Off

Sep
28

Op ontdekking in Bangkok

Posted by admin in mooie plekken, reizen

Heb je zin om even weg te dromen achter je PC: ga dan virtueel op reis naar Bankok. Op de website van Bangkokin360.com kan je rondzwerven over de straten van Bankok. Naast de streetview-achtige opnamen op de straten kan je op veel plaatsen virtueel naar binnen lopen.

image

Zo kun je onder andere een tandartskliniek, een kunstgallerie, een school of een golfbaan bezoeken.

image

Rondlopen door de panoramas is eenvoudig: Met de knoppen (met pijl) op straat kan je je van panorama naar panorama verplaatsen. In de panoramas verschijnen logos als je ergens naar binnen kunt wandelen. Daarnaast kan je op de gekleurde circels op de kaart klikken om naar een andere lokatie te gaan. Tenslotte kan je zoeken in de lijst met aanwezige bedrijven via de de gekleurde balken onder in beeld.

Ben je uitgekeken in Bangkok? Klik dan op de knop “Areas” en reis virtueel door naar Phuket en wandel naar het strand om even bij te komen!

Links:


Comments Off

Jul
2

Uitkijken…

Posted by admin in mooie plekken

Deze week zijn in de Sears tower in Chicago een aantal zogeheten ‘Ledges’ geopend: dit zijn glazen balkons die op de 103e etage (412 meter!) van het gebouw zijn gemonteerd. Als je in zo’n glazen doos staat krijg je het idee dat je in de ruimte zweeft!

Je kunt een soortgelijke attractie vinden bij de Grand Canyon: hier kun je wandelen op een U-vormige brug met een glazen vloer die zweeft boven de vloer van de kloof, ruim 1100 meter lager.

Meer lezen:


Comments Off

Oct
9

Mooie beelden

Posted by admin in 80 klikken kort, mooie plekken

Wil je gewoon eens rustig genieten van mooie beelden van de aarde? Surf dan naar het Images Of Earth blog en blader door de schitterende foto’s die door Alientourist zijn verzameld. Aanrader!

aralsk1

Lees meer:


Comments Off

Sep
14

Gigapan: Treinen en meer

Posted by admin in gigapan, mooie plekken

Hieronder staan een paar experimentele panorama’s die ik de afgelopen weken heb gemaakt. Suggesties voor leuke lokaties zijn uiteraard van harte welkom!

Railz Miniworld in Rotterdam

 
Bekjik op gigapan.org Bekijk in Google Earth 4.2+

Meer panorama’s op de volgende pagina.

Read the rest of this entry »


Comments Off

Sep
14

Gigapan: Een dag in het park

Posted by admin in gigapan, innovatief, leuke projecten, mooie plekken

Het Yosemite National park is een van de oudste natuurparken van de Verenigde Staten. In de belangrijkste vallei van het park wordt gewerkt aan een sprekend voorbeeld van gigapixel fotografie: In het Yosemite Extreme Panoramic Imaging Project wordt een van de grootste panorama’s ooit gemaakt.

yosemite1In de Yosemite Vallei zijn op twintig verschillende locaties gigapixel panorama’s geschoten van de wanden van de vallei. Deze zijn als briefkaarten in de kaart van het park gemonteerd. Het bijzondere aan deze prentbriefkaarten is dat je er tot een verbazend detailnivo op kunt inzoomen!

Read the rest of this entry »


Comments Off

Mar
26

Hot spot

Posted by Marc Buma in 80 klikken kort, mooie plekken

Midden in de Karakum woestijn in Turkmenistan vind je een groot gat gevuld met vuur. Deze krater met een doorsnede van 60 meter en een diepte van 20 meter is ontstaan toen een ondergronds grottenstelsel werd aangeboord bij de zoektocht naar olie. De grot stortte in en de hele boorinstallatie verdween in het gat. Het aanwezige gas vloog in de brand en het vuur woedt inmiddels al meer dan dertig jaar ononderbroken door.

 

[Bron foto: http://www.johnhbradley.com

Als je bij Google zoekt naar foto’s en video’s met de zoekopdracht “darvaza gas crater” dan vind je veel materiaal van reizigers die de krater opgezocht hebben: Onder andere dit verslag op Neatorama.

Klik hier om de locatie in Google Earth te bekijken. Zet nadat je de plaats van de krater in daglicht hebt gezien maar eens de laag “Earth City Lights” aan. Zoom nu langzaam uit en kijk van welke hoogte je deze krater nog kunt zien! De Earth City Lights laag vind je in de map Nasa in de Gallerij. (Zie ook klik 80, De blanco klik uit het boek)

INSERT_MAP


Comments Off