Oct
9

Mooie beelden

Posted by admin in 80 klikken kort, mooie plekken

Wil je gewoon eens rustig genieten van mooie beelden van de aarde? Surf dan naar het Images Of Earth blog en blader door de schitterende foto’s die door Alientourist zijn verzameld. Aanrader!

aralsk1

Lees meer:


Comments Off

May
19

Brandweerkazernes

Posted by admin in 80 klikken kort, architectuur

 

 

 

 

 

 

 

 

In dit bericht van het deputydog blog vind je 7 bijzondere brandweerkazernes. Je kunt ze in Google Earth bekijken door dit KML bestand te openen.

Je vindt overigens nog veel meer leuke artikelen op het deputydog blog: kijk ook maar eens naar:

This post from the deputydog blog shows 7 cool firestations from around the world. Open this KML file to locate them in Google Earth!

There is a lot more to be found on the deputydag blog: don’t forget to read these articles:


Comments Off

May
8

Zappen over de aarde

Posted by admin in 80 klikken kort

Voor iedereen die met de nieuwe versie van Google Earth wil spelen: hier zijn wat losse onderwerpen:

  • Voor iedereen die van amerikaans basketbal houdt: De amerikaanse basketbal federatie NBA heeft een bijzonder mooi KML bestand online gezet: hierin vind je allerlei locaties die met de sport te maken hebben en ook een aantal 3D-modellen van stadions. Kijk maar eens op http://nbaearth.com/
  • Een van mijn favoriete foto’s uit het boek vind je bij de laatste klik (klik 80: de blanco klik). Het is een beeldoverlay van de aarde bij nacht. In het artikel "Cities by night: The view from space" op de Earth Observatory van de NASA vind je veel achtergrondinformatie over nachtfotografie uit de ruimte. Vergeet niet om de videomontage waarnaar gerefereerd wordt te bekijken!
  • Op de website van nukaart.nl (http://www.nukaart.nl) kun je de locaties van de berichten van de nu.nl nieuwssite terugzien. Daarnaast biedt deze fraaie site ook de mogelijkheid om weer en verkeer gerelateerde informatie te bekijken.
  • In een bericht van rochas op de google earth community vind je veel informatie over het komende europees kampioenschap voetbal in Oostenrijk en Zwitserland (klik hier om het bericht te openen). In het bijbehorende KML bestand kan je in de map "Stadiums with schedule" kijken voor het spelschema en de locaties van de wedstrijden. Ook de officiële EUFA website is de moeite van het verkennen waard (http://euro2008.uefa.com).
  • Op het Google Earth Blog vind je een bericht met veel informatie over de cycloon Nargis die afgelopen weekend grote verwoesting en overstromingen veroorzaakte in het zuiden van Myanmar: Bekijk het pad van de storm, satellietbeelden van de cycloon en voor/na opnames in het bericht. (http://www.gearthblog.com/). Over het algemeen is modderig water slecht te zien op satellietbeelden, maar de ‘false color’ MODIS beelden laten de omvang van de ramp duidelijk zien. Uitleg over de MODIS beelden vind je op de site van NASA.
  • Ten slotte nog een filmpje op youtube van een spannende wandeling: kun jij in Google Earth terugvinden waar dit precies is?

Als je er niet uitkomt: kijk op de bijbehorende wikipedia pagina voor meer informatie!


Comments Off

Apr
23

Maanstof en duct tape

Posted by Marc Buma in 80 klikken kort, ruimtevaart

Op de website van NASA vind je een mooi verhaal over een McGyver-achtige reparatieactie tijdens de Apollo 17 missie op de maan. Je kunt het verhaal lezen (NASA website) of je laten voorlezen (klik hier) terwijl je in Google Moon bekijkt waar de missie zich afspeelde:

Google Moon screenshot

Open eerst de Google Moon website en klik dan op het icoon voor de Apollo 17 missie onderaan de pagina. Als je nu in het pop-up venster boven de kaart de webkoppeling “Zoom in” volgt dan krijg je gedetailleerde uitleg over de missie. Op de tweede foto kun je de plakband zien zitten!

Uiteraard is een en ander ook gefilmd:

YouTube Preview Image

Comments Off

Apr
8

De bijbel uit de lucht

Posted by Marc Buma in 80 klikken kort, kunst

Voor een tentoonstelling in Florida (VS) heeft het australische kunstenaarscollectief “The Glue Society” een aantal (gesimuleerde) satellietfoto’s gemaakt van gebeurtenissen uit de bijbel. De combinatie van nieuwe techniek en oude gebeurtenissen is verrassend!

 

Hierboven zie je hoe het doortrekken van de rode zee door Mozes er uit de lucht moet hebben uitgezien. Als je wilt weten hoe het paradijs, de ark van Noach of de kruisiging er vanuit ‘God’s Eye View’ uitzien kun je de rest van de beelden op de website van creative review bekijken!


Comments Off

Mar
26

Hot spot

Posted by Marc Buma in 80 klikken kort, mooie plekken

Midden in de Karakum woestijn in Turkmenistan vind je een groot gat gevuld met vuur. Deze krater met een doorsnede van 60 meter en een diepte van 20 meter is ontstaan toen een ondergronds grottenstelsel werd aangeboord bij de zoektocht naar olie. De grot stortte in en de hele boorinstallatie verdween in het gat. Het aanwezige gas vloog in de brand en het vuur woedt inmiddels al meer dan dertig jaar ononderbroken door.

 

[Bron foto: http://www.johnhbradley.com

Als je bij Google zoekt naar foto’s en video’s met de zoekopdracht “darvaza gas crater” dan vind je veel materiaal van reizigers die de krater opgezocht hebben: Onder andere dit verslag op Neatorama.

Klik hier om de locatie in Google Earth te bekijken. Zet nadat je de plaats van de krater in daglicht hebt gezien maar eens de laag “Earth City Lights” aan. Zoom nu langzaam uit en kijk van welke hoogte je deze krater nog kunt zien! De Earth City Lights laag vind je in de map Nasa in de Gallerij. (Zie ook klik 80, De blanco klik uit het boek)

INSERT_MAP


Comments Off