Jun
2

Rondleiding over de aarde

Posted by admin in architectuur, Howto, Tour

Een van de belangrijkste uitbreidingen in versie 5 van Google Earth is de tour functie. Hiermee kun je virtuele rondleidingen afspelen in Google Earth. In de Google Earth Gallery vind je inmiddels een groot aantal rondleidingen langs interessante plekken op aarde: ze nemen je onder andere mee langs wolkenkrabbers, kastelen, paleizen, stadions en musea.

Je start de rondleiding door een KMZ bestand te openen in Google Earth: Dit verschijnt dan als een nieuwe map (onder tijdelijke plaatsen) in het plaatsen venster. Vervolgens speel je de rondleiding af: Selecteer de map en klik op het ‘Tour starten’ icoon (Dit icoon vind je naast de schuifbalk onder in het plaatsen venster). Vaak staat er in de map van de rondleiding ook een camera icoon waarop je kunt dubbelklikken.

rondleidingstarten

 

Nu begint de rondleiding: de 3D-viewer zoomt in op de eerste locatie van de tour en rechts onderin de 3D-viewer verschijnt een balk waarmee je de rondleiding kunt bedienen. Wat je precies te zien en te horen krijgt verschilt per rondleiding: Probeer het maar eens.tourbalk

 

 

Open de World Skyscrapers 3D Tour (klik hier). Zet de laag 3D-Gebouwen aan en begin met afspelen.

rondleiding

Je wordt nu meegenomen langs een aantal van de meest indrukwekkende wolkenkrabbers op aarde. Bij ieder gebouw stopt de tour: wacht nu even tot het 3D model ingeladen is. Nu kun je het gebouw verkennen: klik op het model voor een gedetailleerde beschrijving en kijk eventueel in de panoramio en wikipedia lagen voor foto’s en meer informatie. Als je uitgekeken bent kun je op de afspeelknop in de tourbalk drukken om naar het volgende gebouw te gaan. Aan het einde van de tour kun je de balk afsluiten via het kruisje rechtsbovenin. Als je een rondleiding wilt bewaren, vergeet dan niet om deze op te slaan in de map Mijn Plaatsen.

Op de website van Google vind je nog veel meer voorbeelden: surf maar eens naar de Google Earh Galery en zoek op tour (of klik hier).

In een rondleiding kun je ook geluid opnemen: een aantal voorbeelden hiervan worden bescheven in klik 18 van Reis om de wereld in 80 klikken. Je vindt hier onder andere voorbeelden van het Google Earth Blog (zoek op tour roundup) en uit de Mars Gallery.


Comments Off

Oct
29

Cityscape Panorama Project

Posted by admin in architectuur, leuke projecten

In 1992 is de fotograaf T. John Hughes begonnen met het fotograferen van het veranderende aanzicht van de Amerikaanse stad Denver. Hij selecteerde 40 locaties die een representatief beeld van de stad gaven en legde deze vast op panorama foto’s. Sinds dien keert hij iedere 5 jaar naar deze plaatsen terug om deze locaties opnieuw te fotograferen. Hij wil zo een beeld schetsen van de historische en estetische veranderingen over de tijd.

cityscape

 

 

 

Op de website van de fotograaf vind je een groot aantal fotomontages waarbij steeds drie panorama’s boven elkaar getoond worden: het is verbazend om te zien hoe een straat over de jaren kan veranderen! Je kunt de pijltjes boven de panorama’s gebruiken om van panorama te wisselen.

Lees meer:


Comments Off

May
19

Brandweerkazernes

Posted by admin in 80 klikken kort, architectuur

 

 

 

 

 

 

 

 

In dit bericht van het deputydog blog vind je 7 bijzondere brandweerkazernes. Je kunt ze in Google Earth bekijken door dit KML bestand te openen.

Je vindt overigens nog veel meer leuke artikelen op het deputydog blog: kijk ook maar eens naar:

This post from the deputydog blog shows 7 cool firestations from around the world. Open this KML file to locate them in Google Earth!

There is a lot more to be found on the deputydag blog: don’t forget to read these articles:


Comments Off